5 beauty proizvoda koje svaka žena treba koristiti prije 30-te

beauty1Većina žena nakon 30-te godine posveti pažnju njezi kože i ljepoti i kupnji beauty proizvoda. Je li riječ o opsesiji malim mrljama i mikroskopskim finim linijama koje ranije niste vidjeli, ili se koža zaista počinje mijenjati nakon ulaska u treće desetljeće? Prema riječima stručnjaka za kožu, prvi znakovi oštećenja od sunca vide se u 30-im godinama, jer sposobnost kože da se sama oporavlja i regenerira počinje slabiti. Osim kože, posljedice se vide na usnama, očima, vratu… Ali, bitno je imati na umu da su ove posljedice i promjene zapravo odraz vašeg ponašanja u mlađim godinama. Šteta koju napravite u 20-im godinama vidjet će se na vašem licu u 30-im, 40-im i 50-im godinama.

Na sreću, poduzimanjem pravovremenih „mjera prevencije“ možete znatno utjecati na zdravlje vaše kože i cjelokupnu ljepotu. Šešir na plaži, čak i ako vam kvari kosu, kroz par godina pokazat će se kao odlična odluka. Serum za rast trepavica umjesto naslaga i naslaga maskare neće izazvati slabljenje i opadanje vaših trepavica kasnije. Balzami za usne koji će zamijeniti ruževe i sjajila očuvat će vaše usne.

Ovdje ćemo vam otkriti 5 proizvoda za njegu i ljepotu koje bi svaka žena trebala koristiti prije nego što napuni 30. godina. Kupnja ovih beauty proizvoda se također  preporučuju damama preko 30 godina, jer nikad nije kasno za brigu o svojoj ljepoti.

1. Kreme s retinolom

beauty2

Većina stručnjaka za kožu će vam preporučiti kreme s retinolom, odnosno vitaminom A. Ovaj vitamin ako se unosi u vidu suplemenata dobar je za vid, rast, razvoj kostiju, razmnožavanje, nastanak stanica i tkiva, imunitet… A ako se nanosi lokalno na kožu odličan je kao prevencija za stvaranje bora i drugih znakova starenja. Retinol njeguje i hrani kožu, smanjuje vidljivost i sprječava pojavu bora, uklanja diskoloracije i pjege na koži i pomaže u tretiranju akni, kako kasnije ne bi ostajali ožiljci.

2. Preparati za piling

beauty3

Pilinzi kože, koliko god zvučali agresivno i invazivno, mogu pomoći da koža duže ostane mlada. Redoviti pilinzi ljušte oštećene stanice s kože i omogućavaju koži lakšu i bržu regeneraciju. Koriste se i za tretiranje akni i ožiljaka od akni te korigiranje fotooštećenja kože. Također, potiču obnovu kolagena i elastina zbog čega koža ostaje dulje mlađa.

3. Kreme sa zaštitnim faktorom

beauty4

Koliko god volite ležati na suncu i pržiti se dok ne dobijete preplanuli ten, toliko je ovo opasno za vašu kožu. Sunčevi zraci suviše su jaki za vašu posve nezaštićenu i nježnu kožu. Zato je jako bitno da koristite kremu sa zaštitnim faktorom u sklopu svojih beauty proizvoda, posebno na licu. Lice trebate štititi i šeširom na velikim vrućinama, te izbjegavati izlaganje suncu kad je najjače.

4. Serum za rast trepavica

beauty5

Ovi serumi imaju dvostruku dobit. Prvo, štite vaše trepavice od oštećenja i prijevremenog ispadanja te stanjivanja trepavica. Drugo, smanjuju potrebu za korištenjem maskare jer čine trepavice gušćim, debljim i izraženijim. Dobra vijest je da ih smiju koristiti i osobe koje nose kontaktne leće. Naravno, nije svaki serum za rast trepavica dobar, ali kada nađete koji vam odgovara nemojte ga prestajati koristiti.

5. Balzam za usne iz palete beauty proizvoda

beauty6

Vaše usne su jednako izložene štetnim utjecajima kao i vaše lice. Zašto bi im onda trebalo posvetiti manje pažnje? Tretirajte redovito svoje usne balzamom od prirodnih sastojaka, kako biste spriječili da stalno izgledaju suho i ispucalo. Možete i sami napraviti prirodni balzam od pčelinjeg voska, ulja i meda, koji će im dati prijatnu vlažnost, njegu i potrebne vitamine.

Sholac