9 dokazanih načina za olakšanje boli u tvom koljenu!

1. Namirnice koje liječe

One idu izravno u tvoja koljena. Prema nedavno objavljenom istraživanju, pijenje mlijeka s 1% mliječne masti pomaže pri usporavanju osteoartritisa koljena i za olakšanje boli.

Ostala istraživanja pokazuju da ljudi koji jedu voće bogato vitaminom C pokazuju manje znakova razvoja osteoartritisa od onih koji to ne rade. Još jedna studija pokazuje da dnevno korištenje dodatka ekstrakta đumbira od 510 mg potpomaže olakšanje boli u koljenu kod pacijenata koji boluju od artritisa.

2. Pametno vježbanje

Definitivno nemoj odustajati od vježbanja. Aktivnost izgrađuje mišiće koji daju potporu zglobu koljena. Jedino moraš izbjegavati 2 stvari ako imaš bolove u koljenu: trčanje i izvođenje vježbi za noge na spravama s otporom. Radije radi sljedeće: šetaj, vozi bicikl i izvodi vježbe “zatvorenog kinetičkog lanca” gdje su tvoje noge fiksirane na podu i ne mogu se kretati.

3. Mršavljenje

Svaki kilogram koji izgubiš tvoja koljena će petostruko osjetiti. Vježbanje i zdrava prehrana ti pojedinačno mogu pomoći da smršaviš. Ali gubitak kilograma kombinirajući vježbe i prehranu je zlatno pravilo za olakšanje boli i vraćanje funkcije koljena, prema jednom nedavnom istraživanju.

4. Led

Bilo da je ozlijeđeno koljeno u pitanju ili patiš od artritične boli, koljeno omotaj ledom 20 minuta na sat, pomaže smiriti upalu.

 

 

5. Tablete

Lijekovi poput ibuprofena mogu smanjiti bolove u zglobovima i mišićima. Ako ti tvoj želudac dozvoli, najbolje ih je piti između 10 i 14 dana. “To je mnogo učinkovitije nego da se piju po potrebi uz često počinjanje i prestajanje uzimanja,” tvrdi dr. Elizabeth Matzkin s Američke akademije ortopedskih kirurga.

6. Injekcije

Kortikosteroidi mogu ublažiti bolove u koljenu smanjujući upalu kada se ubrizgavaju izravno u zglob. Oni su učinkoviti, ali samo privremeno. Ponovljene injekcije mogu oštetiti hrskavicu, pa ih liječnici obično ograničavaju na tri ili četiri injekcije godišnje.

 

 

7. Zamjena koljena

Ako manje invazivne opcije ne uspiju, razmisli o operaciji. Operacijom zamjenjuješ oštećene hrskavice s metalnim i plastičnim implantatima. To je najdrastičnija opcija, ali ona bi ti mogla omogućiti da opet skakućeš dok hodaš uz stepenice i za olakšanje boli u dužem periodu.

8. Plazma obogaćena trombocitima

Krv se izvlači iz koljena i tretira, a zatim se ubrizgava natrag u zglob zajedno s koncentriranim bjelančevinama koje se nazivaju čimbenicima rasta. Plazmu obogaćenu trombocitima koriste sportaši kod uganuća, a sada postoje rani dokazi da pomaže i kod olakšanja boli u koljenu. Međutim, potrebna su daljnja i iscrpna istraživanja koja bi poduprla ovu metodu.

9. KPRO traka

KPRO traka je revolucionarna terapeutska traka čiji je stupanj elastičnosti vrlo sličan elastičnosti kože i mišića. Za razliku od standardnih atletskih traka i elastičnih zavoja ne ograničava pokrete niti smanjuje cirkulaciju. Traka se aplicira preko mišića i zgloba kako bi se smanjila bol i upala. Koristeći traku relaksiraš svoje umorne mišiće i osiguravaš potporu mišićima i zglobovima 24 h na dan uz puni opseg pokreta. Provjeri zašto najpoznatiji svjetski sportaši koriste KPRO traku za olakšanje boli i potporu mišićima i zglobovima.

NARUČUJEM ODMAH!

Želiš saznati pametne i zdrave savjete?

 

Predbilježi se na naš tjedni “Dobar Život” newsletter


kako koristimo tvoj e-mail

Vaši komentari

 

 • Zoki x4m – prije 5 mjeseci

  Cudno je da jedna traka koja lici na hanzaplast traku moze pomoci, ali tako je.Imao sam problem sa donjim djelom ledja, pa mi je fizioterapeut, koji inace primjenjuje ovu trapiju, poslje namjestanja pomaknutih prsljenova, ovu traku lijepio duz kraljeznice. I doista mi eje pomoglo!

  Ocijeni

  0
  6
 • Veselica – prije 5 mjeseci

  baš mi je drago da se javio netko tko je na svojoj koži osjetio učinak ove trake pošto se i ja bavim sportom imam par manjih ozljedica za koje mi je fizioterpeut preporučio kinesi traku da bi mogla neometano trenirati. Nema što, ima da i ja od sad lijepim tu traku: )

  Ocijeni

  0
  4
 • Luka – prije 4 mjeseci

  ma dajte, to je samo mode radi

  Ocijeni

  4
  5
 • Marcegiano – prije 4 mjeseci

  koliko ovo traje, ako ću svako malo mijenjati to se ne isplati

  Ocijeni

  0
  0
 • Zoki x4m – prije 3 mjeseci

  u mom slučaju i do 5 dana. to ti sve ovisi okvaliteti trake, ja koristim KPRO traku i zadovoljan sam. Vidim na druge trake se žale da se odlijepe i nakon dan-dva.

  Ocijeni

  0
  6
 • U prolazu – prije 3 mjeseci

  džaba traka, kad treba imati diplomu da se postave

  Ocijeni

  3
  1
 • Tea Tea – prije 2 mjeseci

  moj muž je imao žestoku ozljedu koljena i puno mu pomažu ova traka

  Ocijeni

  0
  8
 • Roma 23 – prije 1 mjeseci

  @U prolazu – ne treba ti diploma, dobiješ i vodič gdje imaš objašnjeno u detalje osnovne vrste aplikacije. Za neke komplicirane imaš na netu na stotine tutorijala

  Ocijeni

  0
  2
 • Lahor – prije 10 dana

  Nisam vjerovala da mogu trcati a da me ne bole listovi

  Ocijeni

  0
  5
 • Sanja S. – prije 6 dana

  i za bilo kakvu drugu ozljedu super je ova traka. treniram odbojku i sada dok se oporavlčjam od ozljede mogu trenirati, to je fantastično

  Ocijeni

  0
  6
 • Martina Kovač – prije 4 dana

  to je valjda zahvaljujući tomu što traka kad se stavi mdižu kožu i limfa se izvlači isto..pa onda nema boli

  Ocijeni

  2
  2
 • Jure Split – prije 3 dana

  i ja sam mislio da je to bezveze i samo fore radi, ali kad mi je kolega s posla dao da probam z amoje bolno koljeno, stvarno sam se iznenadio. ma i nije cudo sto to koriste najbolji sportasi

  Ocijeni

  0
  4
 • K4 – prije 3 dana

  žena uzela za koljeno, a sad kosristimo za sve živo, pa čak i za glavobolju!!!

  Ocijeni

  1
  3

NARUČUJEM ODMAH!

Sholac