Bezbolna i brza depilacija bikini zone

Industrija proizvoda za uklanjanje dlačica iz godine u godinu bilježi porast prodaje. Poslije 60-ih godina desio se veliki bum, te je na plaži dominiralo lijepo žensko tijelo s precizno depiliranim intimnim zonama. Od tada su sve žene, ali i muškarci, spremni dati velike novce za usluge depilacije ili preparate za uklanjanje dlaka koje im garantiraju nježnu, glatku kožu s dugotrajnim rezultatima. Sve više i više ljudi iz dana u dan slijedi ovaj trend, posebno kada je u pitanju depilacija bikini zone, pa nije ni čudo što i tehnologija napreduje.

Nove metode uglavnom se drže jednog pravila: bezbolno ukloniti dlačice i dati koži što dulju glatkoću. Jer nitko ne želi da se prečesto podvrgava bolnim tretmanima. U tome još uvijek dominiraju laserske metode, koje daju najdugotrajnije rezultate. Velik nedostatak ovog tretmana je što morate ponoviti više puta da biste dobili rezultate. Uz to, tretman je skup i rezultati nisu trajni, a osjetljiva koža može pretrpjeti oštećenja.

Posebno problematična i osjetljiva područja su intimna, pa depilacija bikini zone mnogima predstavlja pravi problem. Osim što je bolna, može biti i nelagodna. Zato vam otkrivamo 2 manje poznate metode za depilaciju osjetljivih i intimnih dijelova.

1. Depilacija šećernom pastom od kuće

Trebate samo 3 sastojka koja gotovo svi već imaju doma: šećer, limun i voda. Napravite smjesu od ovih sastojaka i vaša pasta za depilaciju je spremna! Ovo je potpuno siguran i prirodan način za depilaciju. To je još jedan od razloga zašto se ova vrsta depilacije preporučuje za intimne dijelove. Ne sadrži nikakve kemikalije koje bi mogle biti potencijalno opasne ili iritirati vaše intimnelegs2 dijelove. Također, manje je bolna od depilacije u kozmetičkim salonima.

Posebna prednost ove paste je što ujedno radi i piling. Kako je koža intimnih dijelova osjetljivija, tako i kože više urastaju. Depilacija šećernom pastom koju sami napravite spriječit će urastanje dlaka – nježni piling uklonit će mrtve stanice s kože i omogućiti dlačicama da izbiju. Depilacija ovom pastom se preporučuje i osobama koje imaju osjetljivu kožu.

2. Jastučići za depilaciju s površinom za piling

Druga metoda uz koju je depilacija bikini zone bezbolnija, brža i sigurnija je depilacija jastučićima s površinom za piling. Vjerojatno vam je jasno koliko je piling važan za intimne dijelove tijela. S obzirom da se urasle dlake najčešće javljaju upravo na preponama i bikini zoni, bitno je da se redovito uklanjaju mrtve stanice i omogućava dlačicama da izbijaju. Ovi jastučići se koriste tako što se rade kružni pokreti na željenom području, a mogu se koristiti na svim dijelovima tijela. Površina jastučića u isto vrijeme uklanja dlačice i radi nježni piling kože.

Ovaj tretman za uklanjanje dlačica je potpuno bezbolan. Može izazvati blago crvenilo na osjetljivoj koži, što je sasvim normalna reakcija kože na piling. Rezultati traju oko tjedan dana, ali vremenom dlačice mogu izrastati sporije i tanje.

Sholac