Kako se riješiti podbratka uz pomoć ovih 8 vježbi?

scicJe li se na svim tvojim selfijima u zadnje vrijeme pojavio podbradak? Na tvoju sreću, podbradak se može ukloniti i to bez operativnog zahvata. Sve što je potrebno je da radiš ciljane vježbe. Tijekom vremena, koža gubi kolagen i elastičnost. Taj proces počinje nakon 20. godine. Čimbenici kao što su izloženost suncu, pušenje i loša prehrana mogu intenzivirati proces. Dva glavna mišića – sternokleidomastoid i platizma – čine tvoj vrat i njihovo toniranje može pomoći u zatezanju kože za mlađi, zdraviji izgled. Da bi se postigli rezultati i dobio odgovor na pitanje kako se riješiti podbratka, isprobaj sljedeće vježbe. Osmišljene su kako bi tvom vratu vratile staru slavu i uklonile podbradak.

Vježba 1: Pritisak jezikom

Sjedi uspravno, ravnih leđa sa spuštenim ramenima. Nagni glavu unatrag tako da možeš gledati u strop. Snažno pritisni nepce jezikom. Zatim, držeći jezik na nepcu spusti bradu do prsa koliko možeš, bez savijanja gornjeg dijela leđa. Trebaš osjetiti svoju bradu i grčenje u prednjem dijelu vrata. Zatim opusti jezik i ispravi vrat kako bi se vratio u prvobitan položaj. Redovito vježbanje će te riješiti podbratka.

Ovo je jedno ponavljanje. Kako se riješiti podbratka? Odradi 2 seta vježbi po 20 ponavljanja.

Vježba 2: Pućenje i naginjanje

Kako se riješiti podbratka pućenjem i naginjanjem? Nebitno je sjediš li ili stojiš. Izbaci svoju donju usnu kao da se duriš (stavi prst na bradu, koža bi trebala biti smežurana). Zadrži ovu kontrakciju na sekundu. Onda, dok ti je usna još ispupčena, stisni mišiće na prednjem dijelu vrata da spustiš bradu na grudi dokle god možeš bez savijanja gornjeg dijela leđa. Zaustavi i drži još jednu sekundu, a zatim opusti usnu i ispravi vrat za povratak u početni položaj.

Ovo je jedno ponavljanje. Kako se riješiti podbratka? Odradi 2 seta vježbi po 20 ponavljanja i podbradak će se početi smanjivati.

Vježba 3: „O“

scre

Sjedi ravnih leđa i spuštenih ramena. Nagni glavu unatrag tako da gledaš u strop. Spoji usne tako da su zajedno, ali opuštene. Spojenih usana otvori usta tako da formiraš „O“ oblik. Zadrži se u ovom položaju 20 sekundi. Trebale bi se osjetiti kontrakcije na obje strane vrata neposredno ispod linije čeljusti. Opusti usta i spusti bradu u početni položaj.

Ovo je jedno ponavljanje. Kako se riješiti podbratka? Odradi 2 seta vježbi po 10 ponavljanja i ubrzo ćeš zaboraviti na podbradak.

Vježba 4: Poljubi strop

Sigurno se pitaš kako se riješiti podbratka ljubeći strop. Uspravi se s rukama ispruženim uz tijelo. Nagni glavu unatrag tako da su ti oči usmjerene na strop. Zatim pokušaj poljubiti strop pućeći usne što više i udaljavajući ih od lica sto više možeš. Trebalo bi se osjetiti zatezanje u cijelom vratu i bradi. Drži 5 sekundi, a zatim opusti usne i spusti bradu da se vrati u prvobitan položaj. Ovo je jedna od efikasnijih vježbi za podbradak tj. njegovu eliminaciju.

Ovo je jedno ponavljanje. Kako se riješiti podbratka? Odradi 2 seta vježbi po 15 ponavljanja.

Vježba 5: Rotiranje brade

nech1

Kako se riješiti podbratka rotiranjem brade? U sjedećem ili stojećem položaju ispravi kralježnicu i drži leđa uspravno. Zatim, vodeći se bradom, polako i nježno rotiraj glavu tako da se pomiče u cijelom krugu, od tvojih ramena do prsa, do ramena, do leđa. (Ako tvom vratu smeta kad radiš puni krug, radi polukrug, od ramena do ramena). Potrudi se da ti ramena budu spuštena, ravna tijekom kretanja. Podbradak će ti biti sve manji ako se vježbe budu radile redovito.

Ovo je jedno ponavljanje. Kako se riješiti podbratka? Odradi 10 ponavljanja. Ponovi u suprotnom smjeru.

Vježba 6: Bočno istezanje vrata

Ako se pitaš kako se riješiti podbratka istežući vrat, prati instrukcije. Dok sjediš na podu, stavi jednu ruku na pod, prste dolje, oko 30 cm daleko od stopala. Ne naslanjaj se jako na dlanove. Prebaci suprotnu ruku preko vrha glave tako da ti dlan dodiruje suprotno uho. Dok drziš glavu u ravnini leđa, pogni glavu prema ramenima, koristeći dlan da lagano potisne glavu na ramena. Onda digni vrhove prstiju s poda i stavi ih na nadlakticu, vršeći lagan pritisak da potisneš rame prema dolje i odmakneš ga od glave. Zadrži se u ovom položaju 10 sekundi. Opusti ruke, vrati se u početni položaj i ponovi ovo na drugu stranu.

Ovo je jedno ponavljanje. Kako se riješiti podbratka? Odradi 3 ponavljanja i podbradak će se polako početi smanjivati.

Vježba 7: Opusti vilicu

Ovu vježbu možeš raditi sjedeći ili stojeći. Ispravi se, neka ti leđa budu potpuno ravna. Premještajući vilicu gore-dolje kao da žvačeš i držeći usne spojene, duboko diši kroz nos, a onda lagano izdahni uz zujanje. Kada udahneš otvori širom usta što više možeš nježno pritišćući vrhom jezika stražnju stranu donjih zuba. Zadrži se u ovom položaju i zatim izdahni da se čuje zvuk „ahhh“. Cijeli pokret bi trebao trajati oko 90 sekundi.

To je jedno ponavljanje. Kako se riješiti podbratka? Odradi 2 ponavljanja.

Vježba 8: Koristi Neck Slim

neck2

Kako se riješiti podbratka koristeći Neck Slim? I što je to Neck Slim? Podbradak će znatno brže nestati ako, pored ovih vježbi, upotrijebiš ovu spravu za zatezanje vrata. To je najlakši put do zategnutog, mladolikog izgleda. Potrebne su samo 2 minute dnevno kako bi tvoj vrat ponovo bio tanak. Kombinacija vježbi i Neck Slim sprave će ukloniti podbradak, zategnuti tvoje lice, a obrazi i linija vilice će biti zategnuti i čvrsti. Kada ukloniš kožu koja visi i smanjiš bore u tom predjelu izgledat ćeš mlađe.

Kako se riješiti podbratka? Svakodnevno ponavljaj ove vježbe i koristi Neck Slim spravu za zatezanje vrata 2 minute. Podbradak nema šanse protiv ovog oružja.

Sholac