Podbradak doslovno „nestaje“ u 5 minuta

neck1Dupli podbradak može biti neugodan i kvariti izgled, ali ponekad ga je jako teško ukloniti. Mnogi se pitaju kako se riješiti podbratka. Dok dijete i vježbe za gubitak kilograma, čak i drastične mjere poput operacije mogu pomoći da smanjite svoju „duplu bradu“, mi ćemo vam otkriti kako ju sakriti. Vaša frizura, odjeća čak i nakit koji nosite mogu imati utjecaj na izraženost vašeg podbratka. Nekoliko jednostavnih trikova pomoći će da vaš vrat izgleda tanak i izdužen. Ove trikove posebno preporučujemo za fotografiranja, jer na fotografijama podbradak može izgledati deblji nego što zapravo jeste.

Na svu sreću beauty blogeri su preplavili internet s brojnim trikovima. I dok neki od njih zapravo ne pružaju nikakve koristi, drugi vam itekako mogu koristiti – kao što su ovi koje ćemo vam danas otkriti. Beauty blogerka i profesionalna vizažistica na svom blogu je opisala što je potrebno učiniti da bi vam vrat izgledao tanji, podbradak nestao i lice izgledalo mršavije.

1. Vaša šminka treba da skriva vaš podbradak

neck2

Naglasite vašu čeljust i jagodice u odnosu na vrat. Koristite bronzer i rumenilo koje su nekoliko nijansi tamniji od vašeg pudera. Skrenite pozornost s vašeg podbratka i šarenom i jakom šminkom oko vaših očiju. Usne šminkajte neutralnim bojama.

2. Pustite bradu

Da ne zapostavimo muškarce. Najbolji savjet za njih je da puste bradu koja će prekriti ružni podbradak. Brada treba da bude dovoljno dugačka, ali je bitno da bude i gusta te uređena. Nemojte ju zapustiti.

3. Razmislite o odjeći

Nosite dekoltirane široke majice kako biste sklonili pozornost s podbratka. Izbjegavajte bluze i košulje koje su „zakopčane do grla“.

4. Promijenite svoju frizuru

neck3

Izbjegavajte dugu kosu, kao i kratku kosu u dužini brade. Oba ova stila će privući pozornost na vaš podbradak. Nosite bob frizure ili se igrajte s vašom kosom, kovrčama i farbama kako biste skrenuli pozornost s nedostataka.

5. Obratite pažnju na držanje

Uvijek hodajte ispravljeni, izbjegavajte da se zgrbite jer tako podbradak izgleda još veći. Ispravite leđa, podignite vrat i ramena zabacite natrag.

Ako vas pak zanima kako se riješiti podbratka trajno, savjetujemo vam da se okrenete vježbama, masažama i pomagalima za uklanjanje podbratka. A do tada, ovi trikovi će vam dobro doći!

Sholac