Stvarni učinci 1 cigarete na vaše tijelo!

stopsmoke1Ako ste „povremeni pušač“ vjerojatno se tješite riječima da jedna cigareta ne može da vam naškodi. Razmislite opet! Poslije ovog razmišljat ćete samo o tome kako prestati pušiti. Ne morate biti strastveni pušač da bi cigarete na vas ostavile posljedice. Čak i jedna cigareta, ili samo pasivno pušenje (česta izloženost i udisanje dima cigarete), može ostaviti tragove u vašem organizmu. Ovo su neke od njih:

  • Udisanje čak i najmanje količine duhanskog dima može oštetiti vašu DNK, što dalje može dovesti do raka!
  • Dalje, dim cigarete sadrži „koktel“ otrovnih kemikalija koje mogu oštetiti pluća i dovesti do upale. Vremenom ova upala može otežati disanje i dovesti do kronične opstruktivne plućne bolesti i kroničnog bronhitisa.
  • Dim može izazvati i kardiovaskularne bolesti te dovesti i do srčanog udara jer kemikalije oštećuju krvne žile i povećavaju vjerojatnoću zgrušavanja krvi. To povećava rizik od moždanog udara, aneurizme aorte i srčanog udara.

S jednom ispušenom cigaretom resorbira se 1,5-2,5 mg nikotina, koji se u organizmu relativno brzo razgrađuje. Zato pušač tijekom dana može konzumirati veće količine nikotina bez znakova trovanja. Duhanski dim inače sadrži preko 4 000 kemikalija, spojeva i kancerogena (kao što su nikotin, katran, formaldehid, benzen, ugljični monoksid i vodikov cijanid) od kojih su stotine otrovne, a preko 70 njih dokazano uzrokuje rak. I zapamtite, ne morate biti teški pušač da biste osjetili loše učinke ovih kemikalija, jer čak i povremena izloženost njima može ostaviti posljedice na vaše zdravlje!

Slijedi dobra vijest…

stopsmoke2

Na tisuće pušača svaki dan prestaje pušiti i odvikava se od ove ružne navike. Iako je ovisnost o nikotinu prepoznata kao ozbiljna ovisnost koje se teško riješiti, danas je to lakše nego ikad! Ako ste se i vi nekada zapitali kako prestati pušiti, u ovome je tajna.

Naime, mali magneti koji se stavljaju na uho pomažu da ostavite cigarete bez krize. Njihova tajna je u tome što magneti pritišću akupresurne točke i aktiviraju proizvodnju transmitera u mozgu kako bi se iskorijenila želja za pušenjem.

Razlog što su ovi magneti bolji od svih ostalih metoda je što oni nisu nikotinska zamjena za cigarete. Ostale metode, dok pomažu da se „skinete“ s cigarete, „navlače“ vas na drugi oblik nikotina. Kao da ste u začaranom krugu, iz kojeg je jedini izlaz korištenje ovih magneta. Još jedna prednost magneta je što nećete osjećati simptome krize, nervozu, nećete imati pojačan apetit, što znači da se nećete debljati tijekom procesa prestanka pušenja. Sve što trebate raditi jeste nositi magnete 2 do 4 sata tijekom dana i već u prvom tjednu osjetit ćete da želja za cigaretama nestaje. Početkom drugog tjedna skoro ćete prestati pušiti, a već do kraja drugog tjedna nećete osjećati potrebu da zapalite cigarete. Kod onih težih i strastvenijih pušača ovaj proces može trajati nešto dulje, ali zagarantirano daje rezultate.

Sholac